Plaza.no tester:
Egner Smarties seg bedre til å spille Wiper?

I denne grundige testen skal vi se på om en pakke Smarties kan være et mer fornuftig kjøp enn Wiper-appen vår, dersom man ønsker å spille Wiper. Vi vil her legge vekt på både egnethet, spillopplevelse og pris.

Egnethet
Det første vi var spente på, var om en pakke Smarties i det hele tatt kunne brukes til å spille en fullverdig runde Wiper som starter med 140 brikker. Vi la ut Smartiesene i kjent 10x14-formasjon, og pustet lettet ut da vi kunne konstatere at et Smarties-rør inneholder 144 Smarties. En ting vi imidlertid ikke hadde forutsett, var at Smarties kommer i 8 forskjellige farger, mens tradisjonell Wiper kun bruker 5. Vi lot imidlertid ikke dette stoppe oss.

Spillopplevelse
Vi begynte å spille, og fant fort ut at dette ble fryktelig knotete. Når vi trykket på en Smartie, skjedde det ingenting! Vi måtte fjerne brikkene selv for hånd! Noe som ofte førte til at de andre Smartiesene ble dyttet ut av posisjon og spratt litt rundt av og til. Vi ventet litt etter å ha fjernet brikkene, men måtte snart innse at vi også måtte flytte for hånd de brikkene som skulle falle ned etter et trekk. Tungvint! Selv poenggivningen måtte håndteres manuelt. Ingen automatikk i dette ved bruk av Smarties altså.

At Smarties kommer i 8 farger, gjorde også at antallet mulige trekk, og hvor mange brikker man kunne ta ved hvert trekk, gikk drastisk ned i forhold til den originale Wiper.

Alt i alt brukte vi nesten et kvarter på å spille en enkelt runde Wiper, og endte opp med den rekordlave sluttscoren på bare 1670 poeng. Eneste pluss i den totale spillopplevelsen var at Smarties smaker fantastisk, noe som imidlertid reduserer antall runder man kan spille pr. Smarties-rør til 1!

Pris
Smarties-røret kostet kr. 28,- på Meny. Med andre ord dobbelt så mye som Wiper-appen. Wiper scorer altså best på pris, og vil man ha i både pose og sekk, kan man bruke noen av de 14 kronene man har igjen til å kjøpe et mindre Smarties-rør til kr. 11,-.

Ulemper:

– For mange farger.
– Fryktelig knotete/tungvint.
– Tar lang tid å spille.
– Dyrt i lengden.
Fordeler:

+ Smarties er godt!
Konklusjon:

Smarties egner seg IKKE bedre til å spille Wiper enn Wiper-appen.
Copyright © 2024 plaza.no - Alle rettigheter forbeholdt. Language: EN | NO